Onderhoud

Uw rieten dak weer als nieuw

Onderhoud is heel belangrijk, laat het op tijd door ons uitvoeren. Daardoor voorkomt u erger en kunt u extra werkzaamheden zo lang mogelijk uitstellen. Uiteindelijk bent u dan voordeliger uit.

Schoonmaken

Algen en mos komen nu eenmaal op uw rieten dak. Maar teveel aangroei vult de ruimte tussen het riet en sluit het af, zodat het riet niet goed meer kan drogen. Een eerste stap is dat wij het riet schoon borstelen (ook wel afkammen genoemd) en het mos afkrabben.

Aangroei voorkomen

Een tweede stap is het aanbrengen van een milieuvriendelijke coating die aangroei van mos en algen tegengaat. Uw rieten dak wordt vuilwerend en behoudt langer z'n frisse kleur.
Kijk voor meer informatie ook op dakreiniging.com

Bijstoppen en repareren

Wordt het riet na lange tijd dunner door slijtage, dan kunnen we in de meeste gevallen eerst bijstoppen voordat het dak aan volledig nieuw rietdekken toe is. En als we moeten repareren, bijvoorbeeld vanwege stormschade, dan is een telefoontje genoeg.

Schade voorkomen

Een brandvertragende coating maakt uw rietdak extra brandwerend.

Bliksemafleiders kunnen preventief worden geplaatst.

Gaas op (een deel van) uw dak voorkomt schade door vogels.

 

We doen wat nodig is en dat doen we snel en vakkundig. Vaak is het ene dakdeel eerder aan onderhoud toe en kan een andere kant nog wel wachten. Omdat dat van de situering afhangt, komen we graag bij u langs voor een inspectie en advies.

Maak een afspraak voor een onderhoudsinspectie

Nieuws